Общинските съветници дадоха положително становище и за приемането на нова

...
Общинските съветници дадоха положително становище и за приемането на нова
Коментари Харесай

Общината във Варна ще осигурява жилища под наем за нуждаещи се, ето при какви условия

Общинските съветници дадоха позитивно мнение и за приемането на нова разпоредба за прилагане на обществени жилища във Варна, построени по европроект по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020г.

Право на прилагане ще имат: бездомни и/или такива, които живеят в доста неприятни битови условия; родители, отглеждащи сами децата си; малолетни родители; многодетни фамилии, с деца с влошено здраве и увреждания и други

Наемателите ще могат да употребяват жилищата за период не по-дълъг от 3 години за обезпечаване на задоволителен интервал от време на социализация и интеграция на уязвимите групи. След приключване на тригодишния период договорът няма да се удължава и наемателят няма да има право да подписва нов контракт за настаняване в границите на идващите 10 години.

Ползвателите ще би трябвало да дават отговор и на спомагателни критерии. Безработните наложително ще би трябвало да се регистрирани в Бюрото по труда във Варна и да не са отказвали оферти за работа. Друго условие е децата да посещават постоянно детска градина или учебно заведение и да имат определен персонален доктор.

Наредбата ще бъде прегледана по-подробно от Правната комисия към Общинския съвет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР