Общинските програми за здравословно хранене, игри и занимания на открито

...
Общинските програми за здравословно хранене, игри и занимания на открито
Коментари Харесай

Родителите за общинските програми в Бургас, насочени към най-малките: Те са инвестиция в здравето на децата ни

" Общинските стратегии за здравословно хранене, игри и занимания навън и премахването в вероятност на бутилките за еднократна приложимост от всекидневието на малчуганите в детските градини са дълготрайна инвестиция в здравето на децата ни ", безапелационни са родители, представители на публични препоръки към бургаски детски градини. Те взеха присъединяване в осведомителна среща, на която бяха показани новите общински стратегии за здраве  и образование в детските градини и първите индикативни позитивни резултати от тяхното въвеждане.

 На срещата зам.-кметът по обучение и просвета Йорданка Ананиева презентира в елементи стадиите на всяка една от стратегиите, които досега е инициирала администрацията по концепция на кмета Димитър Николов. Тя акцентира, че въведените преди няколко години стратегии за ранно чуждоезиково и компютърно образование са оценени извънредно позитивно от родителите. Като добър образец за сполучлива стратегия, зам.-кметът Ананиева уточни и планът за здравословно и  уравновесено хранене в детските градини, който беше мултиплициран и  в учебните столове и сега се доразвива и уточни.

По време на срещата бе показан и опитът на новата еко детска градина " Пинокио " в к-с " Меден рудник ", която  към този момент е притежател на влиятелни награди за архитектура, дизайн и " зелена " идея, само че и е пилотен план за реализирането на новите амбициозни стратегии на общината.

Още от откриването на детската градина, 4-те групи там организират предпочитано по-голяма част от програмата си навън, децата не употребяват еднократни бутилки за вода и вместо с обичайните пластмасови играчки играят с дървени и интерактивни. Според управлението на детското заведение и представителите на публичният съвет към детската градина  всички нововъведения  имат позитивен резултат върху здравето и развиването на малчуганите.

  Пред родителите бе показана и програмата " Първокласно начало ", която предвижда  първокласниците от тази година да се образоват в напълно нови модерни  е- кабинети, с електронни учебници и електронни дъски.

 20 детски градини към този момент са декларирали присъединяване в програмата " Родители - доброволци в детската градина ", стана ясно още по време на срещата.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР