Общинските председатели на ГЕРБ в Русе и във Ветово Росен

...
Общинските председатели на ГЕРБ в Русе и във Ветово Росен
Коментари Харесай

Общинските председатели на ГЕРБ в Русе и Ветово подадоха оставки

Общинските ръководители на ГЕРБ в Русе и във Ветово Росен Даскалов и Андриан Райков са подали оставки.

Даскалов е удостоверил информацията пред TVN.

По думите му, оставката е подбудена от получилото се вследствие на изборния резултат напрежение в редиците на партийната организация.

" Оставам редови член на партията, чакам на съвещанието си на следващия ден Изпълнителната комисия на ГЕРБ да се произнесе по оставките на двамата ", споделя Росен Даскалов.

" Няма напрежение в общинската партийна организация на ГЕРБ в Русе ", посочи ръководителят й Росен Даскалов. Той добави, че оставката му е честен акт.

Оставям една работеща община с построена прецизна финансова дисциплинираност, с отличен вътрешен ред и екип от висококвалифицирани специалисти, със мощен бюджет, който дава опция да се работи с високо движение. Това съобщи на конференция кметът на Русе Пламен Стоилов, който направи доклад за свършеното от него и екипа му през двата мандата.

По думите му през тези осем години общината е работила по европроекти на стойност към 500 млн. лв.. Според Стоилов програмата му за ръководство е изпълнена в цялостен размер.

Той сподели още, че общината все още работи по планове с европейско финансиране на стойност близо 230 млн. лв.. По думите му всички се извършват в период и са с изцяло изрядни процедури.

Стоилов съобщи, че бюджетът на общината бележи растеж от над 65 % от 2011 година насам.

Той сподели още, че по време на неговото ръководство е актуализирана централната градска част, градът разполага с един от най-модерните в страната музейни комплекси, поддържа се красива и уютна градска среда, построени са 14 км велоалеи, усъвършенствана е свързаността на най-натоварените местоположения, ремонтирани са булеварди.

По мотив на концепцията градът да бъде извърнат с лице към река Дунав, Стоилов съобщи, че бул. " Придунавски " е с напълно нов образ, ремонтирани са и прилежащите към него четири огромни улици, които водят от центъра към кея. Новите пасарелки оферират красива панорамна панорама към реката, като сега се работи по построяването на нова кейова стена, която да бъде кей на круизни кораби, и на кея, който ще бъде с нови алеи и зони за отдих, озеленяване, велоалеи, подиуми навън, спортни и детски площадки.

Стоилов уточни още, че от година в Русе се прави и огромен ремонт на близо 140 улици и тротоари - една трета от общия им брой в града. По думите му за последните осем години са вложени близо 19 млн. лв. в обновяването на седем детски градини и 10 учебни заведения.

Относно градския превоз Стоилов напомни, че общината е възвърнала ръководството си върху тролейбусния превоз, като е обезпечено и безплатно еврофинансиране за закупуването на 20 нови електробуса и 15 нови тролейбуса.

Стоилов разяснява, че хората нормално правят оценка работата на такива като него, заемащи избрана позиция, след години. Той сподели, че от самото начало е изпълнявал в цялостен размер и с оптималната сила и предпочитание отговорностите си.

" Гледам с намерено лице хората. Никога властта не ми е била самоцел. Няма безконечни кметове. Тези години ми костваха прекалено много и като напрежение, и като провали в персонален проект. Не скърбя за това, което се случи. Може би е за положително ", сподели в отговор на въпрос Стоилов, който не бе повдигнат от ГЕРБ още веднъж за кандидат-кмет.

Той съобщи, че като всички хора също е допускал доста неточности и изясни, че " прекомерно доста хора носих на гърба си осем години, които не заслужаваха моето доверие, а аз им имах вяра ".

Стоилов посъветва новия кмет да не бъде толкоз лековерен, да си пази гърба и да внимава с екипа си.

На конференцията стана ясно още, че тримата заместници на Стоилов към този момент са подали заявките си за освобождение.

При 100% обработени протоколи в Русе Пенчо Пламенов Милков от Българска социалистическа партия печели изборите с 60.53% Диана Ангелова Иванова от ГЕРБ събра 36.63%.

Във Ветово Мехмед Хасан Мехмед от Движение за права и свободи завоюва изборите с 56.52%, а Исмаил Джеват Селим от Политическа партия МИР събра 41.94%. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР