Общинските дружества и лечебни заведения във Варна се развиват добре

...
Общинските дружества и лечебни заведения във Варна се развиват добре
Коментари Харесай

Общинските дружества и лечебни заведения във Варна се развиват добре, отчитат положителни финансови резултати

Общинските сдружения и лечебни заведения във Варна се развиват добре и множеството от тях регистрират позитивни финансови резултати. Това сочат данните от техните доклади за 2021 година, които бяха утвърдени през днешния ден от локалния парламент, оповестиха от пресцентъра на ОбС-Варна. 

За първи път за последните три десетилетия всички диагностично-консултативни центрове във Варна са на облага. Добрите резултати се дължат главно на спомагателното финансиране, обезпечено от Здравната каса и от Община Варна за откритите в ДКЦ-тата COVID-зони и имунизационни пунктове.

На облага е даже ДКЦ " Св. Иван Рилски “ в кв. " Аспарухово “, което се случва за първи път в историята на лечебното заведение. Другото общинско здравно заведение с доста добър финансов резултат по отношение на миналата година е ДКЦ " Св. Клементина “.

Устойчивост в развиването си демонстрират ДКЦ III, ДКЦ IV, ДКЦ  V, Медицинският център за рехабилитация и спортна медицина – Варна. ДКЦ " Чайка “ е с двойна облага по отношение на 2020 година Успешна във финансово отношение е била годината и за Дентален център I Варна.

Общинските лечебни заведения през предходната година са отчели негативни резултати, само че две от тях – АГ и Онкоболницата, са съумели да компенсират загубите през първото шестмесечие на годината и към този момент са на облага. Тежко остава ситуацията единствено на Специализираната болница за интензивно лекуване по пневмо-фтизиатрични болести – Варна. То е и единственото лечебното заведение с просрочени отговорности.

На днешното съвещание бяха признати също докладите на " Стадион Спартак “ и на " Жилфонд “. Едното сдружение не развива активност, а другото е в разпродажба.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР