Общинските болници са най-уязвимите лечебни заведение. Всеки пациент, който има

...
Общинските болници са най-уязвимите лечебни заведение. Всеки пациент, който има
Коментари Харесай

ГОРЕЩО! Бивш здравен министър посече жестоко привържениците на “третия пол”

Общинските лечебни заведения са най-уязвимите лечебни заведение. Всеки пациент, който има потребност от лекуване, търси първо общинските лечебни заведения. Това съобщи пред Би Ти Ви някогашният министър на опазването на здравето доктор Таня Андреева.

“Общинските лечебни заведения имат три съществени казуса. Първият е с фрагментите, а това значи, че тези лечебни заведения правят най-нископлатените действия по здравна каса, тъй като огромните експерти не желаят да работят в тези болници”, изясни Таня Андреева.

“Държавата не би трябвало да заплаща задълженията на общинските лечебни заведения. Това, че ще ги изплатят, не значи, че ще се реши казусът и след години отново ще се натрупат задължения. Трябва да има самостоятелен метод към всяка общинска болница, тъй като пред годините всичко се прави на парче и няма единно решение”, увери някогашният министър на опазването на здравето.

“Най-простият проект е най-сетне концепцията за Спешната помощ да стане факт. И в общинските лечебни заведения да се обособят базисни специалности и специалности, които да включват по-леките потребности на пациентите”, сподели още тя.

“Ако би трябвало да отнесем въпроса за третия пол към биологията, то има два пола – мъжки и женски. Истанбулската спогодба отвори един доста по-голям въпрос – първият е, че не може да се одобряват такива документи тихичко и тайничко, без да станат притежание на обществото”, съобщи Таня Андреева на въпрос какво счита за Истанбулската спогодба.

“Истанбулската спогодба сподели, че обществото ни държи на традициите, на нормите, на това кой е мама и кой баща. Много хора не желаят това, което към момента е недоказано като модели на държание, да бъде налагано на обществото”, разяснява някогашният здравен министър.

“Не мога да приема, че едно дете се ражда безполово и в един миг то ще реши какво да бъде. Уважавам хората, които се считат за разнообразни, само че аз не желая той да бъде натрапван без децата или родителите на техните деца да имат предпочитание за това”, заключи Таня Андреева.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР