Общинските болници са най-уязвими. Първият контакт на пациента е първо

...
Общинските болници са най-уязвими. Първият контакт на пациента е първо
Коментари Харесай

Д-р Таня Андреева: Общинските болници са най-уязвими

Общинските лечебни заведения са най-уязвими. Първият контакт на пациента е първо с общинската болница. Много хора обществено не могат да си разрешат да идат в по-големи лечебни заведения или в частни лечебни заведения. Някои не знаят, къде да отидат. Това сподели доктор Таня Андреева, някогашен министър на опазването на здравето. Няколко са сериозните проблеми. Първият - с фрагментите и по тази причина не могат да се правят всички типове действия, които са най-ниско платени в общнските лечебни заведения. Вторият парадокс - регламентирането на престоя на пациента в болничното заведение, уточни тя.

Според нея страната не трява да заплаща задълженията на общинските олници. Защото това не значи, че ще се излекува казуса. Нещата се вършат на парче. Трябва единно решение за всички лечебни заведения. Трябва по области да се види какви лечебни заведения би трябвало да има - от една частна и една държавна и така нататък Ние се бяхме спряли на модел, в който под шапката на държавната болница да се обединят общинските лечебни заведения от региона. За да няма повтаряне на действия, сподели още тя пред bTV.

Най-накрая концепцията за незабавна помощ би трябвало да стане факт. В общинските лечебни заведения трява да има базисни специалности и такива, които да включват по-леките случаи, уточни тя път за решение на казуса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР