Общинските болници имат изключително оскъдно финансиране. Увеличаването на цената на

...
Общинските болници имат изключително оскъдно финансиране. Увеличаването на цената на
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Предстоят програмирани фалити на болници от кабинета Петков

" Общинските лечебни заведения имат извънредно нищожно финансиране. Увеличаването на цената на електрическата енергия води до това, че близо половината от средствата им отиват за заплащане на ток. Те не получават държавна помощ, не могат да спрат да лекуват пациентите и не могат да усилят клиничните пътеки. Държавата отсъства. Здравеопазването се неглижира от държавното управление. Предстоят програмирани банкрути на лечебни заведения от държавното управление на Кирил Петков ". Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен здравен министър Костадин Ангелов, представен от Нова телевизия.

Днес ГЕРБ внася в Народното събрание искане за изключително съвещание на енергийната комисия при започване на идната седмица, а още в сряда Народно събрание да вземе решение да се компенсират общини, църкви, учебни заведения, детски градини, културни институти, превоз поради цената на тока. ГЕРБ упорстват за отплата по модела, който беше прибавен за ЕРП-тата, а точно 100% покриване в разликата в сметките за ток.

Социалните услуги също са неспособни да заплащат разноските за електрическа енергия. В рамките на околните дни ще забележим затваряне на домове и обществени услуги, предизвести Деница Сачева.

От своя страна Красимир Вълчев, който беше министър на образованието, съобщи, че изключително трагично е и ситуацията при просветителните институции.

Предупредихме държавно управление, че няма буфер в бюджетите на бюджетните организации. Увеличението е 100-150-200%. Училищата и детските градини ще би трябвало да дадат средствата, които бяха за спомагателните хонорари на учители и за поправки на класни стаи, за ток и газ. През цялата година няма да има нараствания на възнагражденията в просветителните институции, предизвести Красимир Вълчев. Депутатът Делян Добрев от своя страна уточни, че пенсионерите ще стават по-бедни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР