Общински служители от Бургас са предотвратили продажбата на 14-годишно дете

...
Общински служители от Бургас са предотвратили продажбата на 14-годишно дете
Коментари Харесай

Общински служители предотвратиха продажбата на 14-годишно дете

Общински чиновници от Бургас са предотвратили продажбата на 14-годишно дете зад граница. Разплитането на случая почнало предходната седмица в кметството в комплекс „ Меден рудник ".

Бургас

Ромско семейство от квартал " Акациите " отишло в кметството в „ Меден рудник " с 14-годишната си щерка и настояло доста бързо да ѝ бъде публикуван нов акт за раждане, защото истинският е загубен. В миг, в който останало уединено с общинските чиновници, момичето почнало да плаче и споделило, че ще бъде изведено в чужбина срещу волята му.
Магдалена Манолова - шеф на Център за административно обслужване: Детето се разстройва, разплаква се и търси помощ от чиновниците, като ги моли да не го дават да го продават, да го изнасят.
Манолова реагирала незабавно и извикала полиция. Оттам разясниха, че се касае за сделка сред две ромски семейства да оженят децата си.
Цветелина Рандева - представител на ОДМВР-Бургас: Едната, от Бургас, е решила против паричен откуп в размер на 1500 лева и златни украшения, които са един тип брачен подарък от кандидат-сватовете от Русе, да дават опцията 14-годишната им щерка да подписа брак със 17-годишен наследник на въпросната фамилия от Русе, който сега обитава във Франция дружно с огромна част от фамилията си.
Междувременно парите от откупа били изхарчени, а фамилията на момичето решило да популяризира информация, че има опасност от насилственото ѝ извеждане от страната. Ако се потвърди, че двете ромски семейства са желали двама малолетни да сключат брак, отговорните могат да бъдат наказани на година затвор и да бъдат санкционирани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР