Общински съветници от Белоградчик поискаха оставката на кмета Борис Николов,

...
Общински съветници от Белоградчик поискаха оставката на кмета Борис Николов,
Коментари Харесай

Общински съветници от Белоградчик поискаха оставката на кмета Борис Николов

Общински съветници от Белоградчик желаеха оставката на кмета Борис Николов, научи организация BulNews.
С декларация от през вчерашния ден, 11 от 13 локални сенатори, дружно с ръководителя Боян Минков, оповестиха, че снемат доверието си от градоначалника и го приканват неотложно да освободи поста.
До настояването за оставката се стигна след няколкомесечно напрежение сред кмета и общинския съвет. За Борис Николов това е четвърти кметски мандат на община Белоградчик.
"Заради неналичието на адекватност при задравеопазването, поради опитите да се затвори болничното заведение и да я превърнем в медицински център, поради цялостната неяснота и еднолично ръководство на града, поради това, че осуетява нашите планове да създадем инспекция на основни сфери от общинското ръководство, поради обществените изяви, с които се пробва да трансферира отговорността за тежкото финансово положение на Общината върху общинския съвет, поради невъзможността да взимаме осведомени решения и прикриване на значима информация, обвързвана с финансовото положение на общината. Много са нещата, поради които, не могат да се изброят в една декларация, само че в общи линии е това, посочи ръководителят на общинския съвет.
Според Боян Минков те нямат законово право да му желаят оставката, само че са принудени да го създадат. Според кмета Борис Николов това е предизборна акция и той не счита да си подава оставката.
"Предизборно време, персонални ползи на хора и по този начин омешано всичко това води до тук. В никакъв случай няма да подам оставка. Аз съм човек с достолепие, потвърдил качества. Всичко е видно и за общината какво се случва и тъй че няма никакво съображение да го направя, още повече като знам аргументите какви са. Ако имам някаква виновност, в случай че нещо съм нездравословен за общината, ще го направя на драго сърце. Пенсионер човек, с обезпечено бъдеще-ще си мирувам у дома и по този начин. Но никога ", съобщи Борис Николов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР