Общински съветници и селски кметове от ДПС в община Хитрино

...
Общински съветници и селски кметове от ДПС в община Хитрино
Коментари Харесай

Управници от ДПС в Хитрино напускат партията след изключения кмет

Общински съветници и селски кметове от Движение за права и свободи в община Хитрино напущат структурите на партията. Те са подписали декларация, че излизат от редовете на Движението, за което оповестиха на конференция.

От 27 членове на партийно управление 26 са подписали декларацията. От 20-те локални структури единствено тази в село Длъжко не напуща партията.

От Движение за права и свободи излизат и 16 от 18 кмета в община Хитрино. 14 общински съветници от Движение за права и свободи в локалния парламент също са заявили, че стават самостоятелни.

Декларацията бе прочетена от кмета на село Каменяк Сабрия Таир, която бе и част от общинското управление на Движение за права и свободи до момента. По думите й два са претекстовете да се вземе това решение. Единият е провежданата политика от централното управление и регионалното управление на Движение за права и свободи в частта с избирането на претенденти за кметове и народни представители.

Вторият претекст е отстраняването на кмета на Хитрино Нуридин Исмаил и ръководителя на Общинския съвет Мустафа Ахмед от Движение за права и свободи. 

Исмаил и Ахмед бяха изключени от Движение за права и свободи през януари, новината заяви в Народното събрание зам.-председателят на партията Йордан Цонев. По думите му повода са граждански сигнали, че възобновяване на провалите след детонацията на жп цистерни с газ през декември не върви съгласно упованията и няма отчетност на изхарчените средства. Двамата изключени отхвърлиха обвиняванията. Исмаил изясни, че повода е опит за интервенция в работата му от страна на Движение за права и свободи. 

" Разбрах, че съм изключен от Движение за права и свободи от медиите. Една стотинка не е изхарчена без знанието на Обществения съвет ", сподели тогава кметът на Хитрино.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР