Общински съветници и избраната за обществен посредник на територията на

...
Общински съветници и избраната за обществен посредник на територията на
Коментари Харесай

Общински съветници и избраната за Омбудсман на Благоевград, Злата Ризова, поставиха подписите си в подкрепа на каузата да защитим ЮЗУ

Общински съветници и определената за публичен медиатор на територията на община Благоевград, госпожа Злата Ризова, сложиха подписите си в поддръжка на идеята да защитим ЮЗУ „ Неофит Рилски “.

Благоевград, а и цялата област, работодатели, някогашни и сегашни ученици на университет, се сплотяват в поддръжка на университета, стана ясно по време на конференция, проведена от Движение „ Ние, дамите “ – Благоевград, състояла се в постройката на Община Благоевград.

Представителят на Движение „ Ние, дамите “, госпожа Здравка Чимева, бе безапелационна, че в миг, когато следва кандидатстудентската акция нападките и погрешните изказвания против едно от висшите образователни заведения в родния ни град стават все по-агресивни.

„ Опитите името на ЮЗУ „ Неофит Рилски “ да бъде опетнено са целенасочени и ние не можем да останем равнодушни към това.

Югозападният университет е един от водещите университети в страната и емблема освен за Благоевград, само че и за целия Пирински район “, сподели още представителят на неправителствената организация.

Секретарят на Студентския съвет, Виктор Василев, насочи апел за прекъсване на офанзивите против университета, тъй като те оказват отрицателно въздействие върху актуалните и бъдещите студенти, които се тормозят за това дали дипломите им ще бъдат действителни и дали ще могат да си намерят работа откакто завършат.

„ Тук подправени изпити и подправени оценки няма “, безапелационен бе той.

По време на конференцията бе припомнена и декларацията, която Общински съвет Благоевград одобри на постоянното си съвещание на 29 март в поддръжка на ЮЗУ " Неофит Рилски "!

С текста на Декларацията може да се запознаете от линка в първия коментар.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР