Общински съветник втори мандат от Несебър е обявен за общодържавно

...
Общински съветник втори мандат от Несебър е обявен за общодържавно
Коментари Харесай

Издирват общински съветник от Несебър, участвал в разбитата престъпна група в Бургаско

Общински консултант втори мандат от Несебър е разгласен за общодържавно търсене , поради присъединяване в обезвредената през вчерашния ден незаконна група с началник Димитър Желязков - Очите . При претършуване на банкова касета, владеене на общинския съвет, е открита сумата от 60 000 лева Това заяви на брифинг изпълняващият функционалностите началник на спецпрокуратурата Даниела Начева, представена от Българска телеграфна агенция .

По данни на прокуратурата групата се е занимавала с изнудване, палежи, телесни повреди и други закононарушения , които са в развой на определяне. Операцията по разбиването й се е провела в София, к.к. Слънчев бряг и Ямбол.

Групата е работила от 2010 година, а следствието против нея се води от две години . Част от арестуваните участници в нея се припокриват с участниците в друга незаконна група , ръководена още веднъж от Митьо Очите по друго дело.

Желязков се намира отвън територията на България и е разгласен за интернационално търсене. Разследващите обявиха, че знаят къде е той. По думите им н е е имало опция да проведат интервенцията по разбиването на групата , когато Желязков се е намирал още на територията на страната. Според проверяващите държанието на арестуваните е посочило, че теч на информация преди акцията не е имало.
 прокуратура БГНЕС-->
Целта на интервенцията е била да се пресече цялата активност на групата, която е била " основаване на районен монопол " по отношение на избрани икономически действия - търговия с вендинг автомати, даване на погребални услуги, таксиметровия транспорт и други.

При претърсвания в домовете на арестуваните са открити опиати и оръжия.

Задържани са 20 души, на девет са повдигнати обвинявания, а на пет от тях в събота ще бъде поискано от съда да ги остави за непрекъснато в ареста.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР