Общински съветник от Каварна е предаден на съд за нарушаване

...
Общински съветник от Каварна е предаден на съд за нарушаване
Коментари Харесай

Съдят общински съветник от Каварна, нарушил карантината

Общински консултант от Каварна е предаден на съд за нарушение на наложената му карантина в епидемията с COVID-19, оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.
Според обвинителния акт на Районната прокуратура в Каварна Красимир К. /52 г./ се върнал на 29 април 2020 година от пътешестване в Румъния, влизайки в страната през ГКПП-Дуранкулак. В системата било посочено, че той влиза в България като водач на тежкотоварен камион. Предприета била процедура за връчване на наставление, с което да бъде подложен под карантина, само че Красимир К. отказал да подпише документите. На идващия ден представител на Регионалната здравна ревизия със съдействието на полицията връчил предписанието на Красимир К. и той го подписал.
При инспекция на 7 май на домашния адрес, посочен от обвинения за изолираност, той не бил открит. Бил е открит в офиса на компанията му като обяснил на чиновниците на реда, че още веднъж ще пътува за Румъния по отношение на фирмената активност. Късно вечерта на изхода на Шабла е бил спрян за инспекция автомобил "Ауди ", ръководен от обвинения.
На 11 май в Районното полицейско ръководство в Каварна бил получен сигнал, че Красимир К. е посетил постройката на общината, с цел да уведоми за отсъствието си като общински консултант от съвещание на комисия. При инспекция обвиненият още веднъж не бил открит на домашния му адрес, а по телефона обяснил, че е излязъл, с цел да отиде до аптека с позволение на здравните управляващи.
Проверката не удостоверила думите на общинския консултант.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР