Общински съветник от Чепеларе почина скоропостижно от усложнения на онкологично

...
Общински съветник от Чепеларе почина скоропостижно от усложнения на онкологично
Коментари Харесай

Почина общински съветник от Чепеларе

Общински консултант от Чепеларе умря скоропостижно от затруднения на онкологично заболяване. 40-годишният Кирил Кондакчиев бе общински консултант от ГЕРБ в сегашния мандат. Въпреки тежкото заболяване, с което се бореше години наред, той ходеше постоянно с инвалидната си количка на съвещания на локалния парламент и на съвещания на две от комисиите в Общински съвет.
Чепеларе го изпрати с едноминутно безмълвие на тържественото честване на 3 март.
Кирил Кондакчиев е някогашен ски преподавател, ученик на спортното учебно заведение в Чепеларе.
" Той дълго се бореше със болестта. По негова самодейност при започване на мандата се сътвори фонд за подкрепяне на хората в неравностойно състояние в общината. Още по време на изборите за този фонд се събраха 2000 лв. дарени от претендентите от листата на ГЕРБ. След това от всяка заплата на всички общински съветници се вкара умря да се отделят средства, които се дават на сдружението на хората с увреждания в Чепеларе. Те сами вземат решение в какво е най-необходимо да се вложат отделените суми. Жалко, че си отиде толкоз млад ", сподели ръководителят на групата на ГЕРБ в локалния парламент Искрен Бозов.
На предизборна среща през октомври 2015 година зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов очевидно се развърнува, когато видя някогашния народен играч по ски Кирил Кондакчиев в инвлидна количка - 7-ми в листата на ГЕРБ за общински съветници в Чепеларе. " Трогнат съм, по този начин би трябвало - хората в неравностойно състояние са равни с всички останали при нас ", сподели той тогава и пожела на Кирчо да не се предава.
" Никога не се предаваме, не съм си го и помислил ", отвърна младият мъж, по чиято самодейност тогава бе основан локален фонд за подкрепяне на хората в неравностойно състояние в общината.
Предстои ОИК-Чепеларе да оповести кой ще замести Кондакчиев в локалния парламент, тъй като би трябвало да се изчислят преференциите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР