Общински съвет Сливен ще даде съгласие на редовното си заседание

...
Общински съвет Сливен ще даде съгласие на редовното си заседание
Коментари Харесай

Поставят паметна плоча на Михаил Желев в залата по лека атлетика в Сливен

Общински съвет Сливен ще даде единодушие на постоянното си съвещание за слагане на паметна плоча на заслужилия занаятчия на спорта Михаил Желев. Предложението евъв връзка с 80 години от рождението на някогашния спортист. Плочата ще бъде сложена във фоайето на покритата лекоатлетическа писта в Сливен.
Желев умря на 77 години след малко боледуване. След гибелта му клубът по лека атлетика в Сливен носи неговото име.

Михаил Желев е роден на 15 юли 1943 година в град Сливен. Той е лекоатлет със забележителен принос за триумфите на спортистите от страната и общината в междинните и дългите дистанции и кросовите бягания. Състезава се в дисциплината 3000метра стипълчейз. Най-големият му триумф е спечелването на Европейската купа с време 8 минути и 25 секунди през 1969 год. Резултат, който не е усъвършенстван идващите 45 години. През същата година е определен за състезател на годината на България и е почетен със званието „ Почетен жител на град Сливен “

Участва два пъти в Олимпийски игри. На игрите в Мексико през 1968 год. се класира на 6-то място и носи първите олимпийски точки от лека атлетика за страната. Михаил Желев е единствения българин притежател на премията „ Златен шпайк “ за най-хубав лекоатлет на Европа.

Сесията ще се организира на следващия ден, 23 февруари, в зала " Май ".В дневния ред са включени за разглеждане 39 оферти, както и две спомагателни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР