Общински съвет - Мездра допълни т. 2 от свое Решение

...
Общински съвет - Мездра допълни т. 2 от свое Решение
Коментари Харесай

Общинският съвет възложи на управителя на МБАЛ - Мездра да прекрати договора за наем, сключен със „Ресайкъл Груп“

Общински съвет - Мездра добави т. 2 от свое Решение №61/ 27.02.2020 година, с което позволи и даде единодушие за осъществяване на обществен търг за отдаване чартърен на неподвижен парцел - постройка с идентификатор 47714.500.363.8 по Кадастрална карта и кадастрални регистри на Мездра, осъществена в общински парцел УПИ I, пл. №363, кв. 17 по настоящия ПУП-ПРЗ на Мездра, като в решението беше прибавен следния текст: „ при следните условия: за осъществяване на индустриални и търговски действия, несвързани със събиране, отнасяне и предпазване на отпадъци”.
Същевременно локалният парламент разпореди на някогашния вр. и. д. шеф на „ МБАЛ - Мездра “ ЕООД доктор Петьо Вълчев да показа писмени пояснения за поставеното в търга изискване за потребление на парцела за „ всестранни и индустриални действия по обработка на рискови боклуци “ и за какво не уведомил за това Общински съвет.
Общински съвет разпореди на шефа на мездренската болница да приключи контракта за наем, подписан със спечелилия търга - „ Ресайкъл Груп “ ООД - София.
С друго свое решение Общински съвет разпореди на кмета на община Мездра да предприеме всички правни и в действителност дейности по преустановяване на три търговски каузи, водени сред Община Мездра и „ Галчев Инженеринг “ ЕООД - София, по реда на правосъдната конвенция и с оглед попречване натрупването на още суми за лихви по делата в тежест на Община Мездра, като връзките сред двете страни бъдат уредени при финансови параметри във връзка с размера средства, дължими от Община Мездра, неповече от препоръчаните суми, заложени в Предложение за конвенция, направено от „ Галчев Инженеринг “ ЕООД, а точно 786 678,92 лева
Общински съвет одобри годишен отчет на финансовия инспектор в „ МБАЛ - Мездра “ ЕООД Пламен Велков по отношение на прелиминарен надзор на приходни и разходни документи, одобрение и отменяне на оферти за вдишване на отговорности и осъществяване на разноски и относителен (икономически и финансов) разбор на активността на сдружението през 2019 година
Във връзка с неналичието на верифициране от страна на Управляващия орган на разноските, направени от Община Мездра по план за саниране на многофамилни жилищни здания по Оперативна програма „ Региони в напредък “, подписан през 2016 година и финансирани с заем от Фонд „ ФЛАГ “ ЕАД, беше продължен със 7 месеца - до 25.12.2020 година, срокът за погасяване на заема.
Приети бяха нова Наредба за реда и изискванията за развъждане на селскостопански животни и домашни любимци на територията на община Мездра и доклад за активността на „ Екопроект “ ООД - Враца за първото тримесечие на тази година.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР