Общински съвет-Марица подкрепи единодушно предложението за отпускане на парична помощ

...
Общински съвет-Марица подкрепи единодушно предложението за отпускане на парична помощ
Коментари Харесай

Община Марица отпуска парична помощ на семейство, останало без дом след пожар

Общински съвет-Марица поддържа единомислещо предлагането за разпределяне на парична помощ от 3000 лв. на шестчленно семейство от с. Калековец , чиято къща изгоря при пожар преди два дни, заяви кметът на общината Димитър Иванов.

" Човечността и съпричастността на институциите в сходни обстановки вдъхват религия освен на потърпевшите, само че и на останалите поданици, че ще получат нужното подпомагане в сложни времена ", уточни кметът на община " Марица ".

Семейството на Теодора Гюрова и Христо Герашев, тримата им синове на 12, 13 и 15 години, както и болният татко на Христо, останаха без заслон след случая на 23-ти януари. Христо спял, когато 13-годишният му наследник го събудил с думите, че покривът гори.

Мъжът и негов другар изнесли на ръце болния възрастен мъж, само че не съумели да спасят нищо от фамилното имущество. Въпреки бързата реакция на пожарната, къщата е изгоряла и в този момент е изцяло негодна за живеене.

Теодора и Христо са служащи във компания за металообработване в Пловдив. След случая, притежателят на компанията е закупил два фургона и ги е оборудвал с уреди и мебели.

Очаква се на 26 януари те да бъдат закарани в двора на родната къща на Теодора в с. Калековец, с цел да послужат за краткотраен заслон на семейството, която сега живее при родственици.

Кметът на с. Калековец Колю Миланов е споделил, че доста предприемачи и поданици са изявили предпочитание да оказват помощ на потърпевшото семейство , на чието име към този момент е разкрита дарителска сметка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР