Общински съвет-Благоевград гласува и прие предложение за създаването на общински

...
Общински съвет-Благоевград гласува и прие предложение за създаването на общински
Коментари Харесай

Общински фонд „Култура” ще подпомага успешни проекти на неправителствени организации

Общински съвет-Благоевград гласоподава и одобри предложение за основаването на общински фонд „Култура“, както и устав за неговата работа. Той ще се управлява от 9-членен експертен съвет, в който ще вземат участие и трима общински съветници, с цел да се подсигурява бистрота в ръководството на обществените средства, оповестиха от обината.

Фондът ще подкрепя работата на всички неправителствени организации и културни институти, които имат предпочитание и желание да основават устойчиви събития в културния календар на Благоевград.

„Идеята е да се подкрепят организации, които желаят да осъществят свои планови оферти в нашия град. Създаването на Фонда идва след седем години молби от десетки Неправителствени организации, които желаят да работят на територията на общината. Досега нямахме опция да ги подкрепяме, само че със основаването на този Фонд Общината ще бъде съорганизатор и и сътрудник на всички, които имат положителни хрумвания и планове. Това е метод да се подкрепят финансово неправителствените организации на общинско равнище. По този метод ще подтикваме всички организации да работят на територията на Благоевград, да вършат събития и културни мероприятия. „, сподели заместник-кметът по културата Христина Шопова.

По думите й, това е единственият метод Общината да задържи неправителствените организации да работят точно в Благоевград.

Със основаването на Фонд „Култура“, Благоевград се подрежда измежду огромните общини, в които има одобрени богати и устойчиви културни календари. Тя даде образец, че в София от 10 години има основана такава конструкция, във Варна – от 6 години, а в Бургас – сходен фонд действа сполучливо от 7 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР