Общински съвет Банско одобри с пълно единодушие предложената от кмета

...
Общински съвет Банско одобри с пълно единодушие предложената от кмета
Коментари Харесай

Програмата за управление на Иван Кадев бе приета с пълно единодушие от Общинския съвет в Банско

Общински съвет Банско утвърди с цялостно единогласие препоръчаната от кмета Иван Кадев Програма за ръководство на община Банско през мандат 2019-2023 година
В правенето и́ са взети поради данни, които обрисуват главните проблеми и посоките за развиване на общината.
Като водещи цели са изведени: превъзмогването на наследената финансова стагнаци я, възобновяване на икономическата интензивност на общината, забавена от развиването на Ски зона Банско и тази над гр.Добринище, както и последователното възвръщане смисъла на Банско като средище за професионално обучение, изключително в областта на туризма.
В ограниченията за постигането на задачите за набелязани действия за основаване и поддържане на функционална инфраструктура. Конкретно – възобновяване и създаване на нови детски площадки, дотъкмяване реконструкцията на ул. ”Пирин ”, създаване на ул. ”Найден Геров ”, създаване на тротоари и осветяване на ул. ”Явор ”, възобновяване на уличното осветяване, увеличение на зелените площи, унищожаване на въздушните кабели.
През управнически мандат 2019-2023 следва решаването на отлагани с години инфраструктурни въпроси като привършване на процедурата за приемане на Подробен устройствен план на „ Нови селищни образования ”, създаване на Обреден дом в гробищния парк на гр.Банско и благоустрояване на гробищните паркове във всички селища на общината.
Утвърждаването на Банско като желана дестинация за целогодишен туризъм в другите му форми постанова и създаване на мултифункционална зала в сегашния мандат.
Въвежда се правилото „ Ти решаваш ”, съгласно който % от годишната капиталова стратегия ще се заделя за благоустройство след допитване на живущите по места.
Специално внимание в управническата стратегия е отделено на обезпечаването на качествена и задоволителна като количество вода за всички обитаеми места в община Банско.
В утвърждения от общинските съветници документ са набелязани ограничения за подкрепяне на дребния и междинния бизнес, опазването на здравето, спорта, културата и образованието, публичния ред и сигурност.
Програмата е отворена за актуализация и допълнение с оферти на жителите на общината.
Програмата за ръководство управление на Община Банско за интервала 2019-2023 година ще бъде оповестена в уеб страницата на Община Банско www.bansko.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР