Общински съвет Банско одобри с пълно единодушие антикризисни мерки, целящи

...
Общински съвет Банско одобри с пълно единодушие антикризисни мерки, целящи
Коментари Харесай

Търговците в Банско, ползващи открити терени, ще плащат 50% от дължимата такса

Общински съвет Банско утвърди с цялостно единогласие антикризисни ограничения, целящи облекчение разноските на бизнеса и жителите на община Банско. Съгласно решението, отстъпката от 5% за заплащане на таксата за битови боклуци на физически и юридически лица е в действие до 30 юни 2020 година, а до края на актуалната година, търговците, ползващи общински терени за комерсиална активност навън, ще заплащат 50% от дължимата такса. Зам. кмет Сашка Въчкова посочи, че тези ограничения ще доведат до понижение на приходите от порядъка на 130-150 хиляди лева До края на м.април понижението на събираемостта е с 13%, а прогнозните планове плануват нарастване на този %. Това евентуално ще наложи промени в бюджет 2020 на община Банско, с цел да се компенсира понижението на приходите, стана ясно на сесията.
Съветниците утвърдиха Годишен проект за младежта в община Банско. Изпълнението на някои от заложените в него действия ще се приспособява съгласно противоепидемичните ограничения на държавно и локално равнище и ситуацията в страната.
На съвещанието беше признат годишния отчет за 2019 година за осъществяване на Общинския проект за развиване 2014-2020 година В изявление пред съветниците, кметът Иван Кадев дефинира резултатите като приемливи. Той уточни като аргументи за ниската си оценка степента на осъществяване на голям брой планове, които са незавършени, прекъснати или просрочени. Знакови обекти и инфарструктура като ремонт на постройките на поликлиниката и центъра за незабавна здравна помощ, създаване на водохващания за Банско и Добринище, разработване на устройствени проекти за селищните формирания, подготвителни спортни терени, монтиране на улично осветяване, са някои от неизпълнените действия, а те са определящи за развиването на община Банско, акцентира кметът. Според него е нужно да се направи обстоен разбор на осъществяването на Общинския проект за развиване 2014-2020 година на нарочна сесия.
Общинските съветници утвърдиха актуализация на наредбата за изискванията за определяне на жилищни потребности и настаняване чартърен в общински жилища. С нея се цели правилно и законосъобразно предписание с общинска благосъстоятелност.
По предложение на ръководителя на Общински съвет Банско Димитър Русков беше утвърдена смяна в правилника на съвета, според която ще бъдат определени двама заместник-председателя на локалния парламент.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР