Общински съвет-Асеновград гласува промяна в Бюджет 2018 г. на общината.

...
Общински съвет-Асеновград гласува промяна в Бюджет 2018 г. на общината.
Коментари Харесай

7 000 лева за нов сайт и 10 000 лева за аудио оборудване ще похарчи Асеновград

Общински съвет-Асеновград гласоподава смяна в Бюджет 2018 година на общината. Общата рамка на бюджетните средства за финансови разноски е повишена с близо 310 000 лв..
Над 200 000 лв. от тях са от увеличени доходи от продажби на земя. Със средствата следва да бъдат осъществени няколко спомагателни действия, включени като нови обекти в Инвестиционната стратегия на Асеновград.
Повече от 50 000 лв. ще бъдат пренасочени за ремонт и асфалтиране на улици в село Тополово, потърпевши при наводненията, вследствие изобилните и продължителни превалявания през миналия месец.
Други 7 000 лв. ще бъдат отделени за разработване на нов уебсайт на Община Асеновград. Защо не се актуализира и обнови актуалната общинска интернет страница, вместо да се създава друга, попита от трибуната на локалния парламент съветникът от ГЕРБ Димитър Янев .
Според него, е добре да бъде непокътнат най-малко домейнът, тъй като цялостната промяна на онлайн адреса ще докара до стеснение на жителите. „ Настоящият уебсайт е основан през 2008 година Вече е стар и опциите му за надграждане са лимитирани. Да бъде основана нова по-добра интернет страница е значимо, за да се реализира модерна връзката с жителите. “, уточни в отговор кметът на града лекар Емил Караиванов .
Той акцентира, че цената за направа, в размер на 7 000 лв., е оптимално оптимална. Чрез актуализирането на Разчета за финансиране на финансовите разноски е включено и закупуване на професионално съоръжение за озвучаване и аудио запис за Общински съвет-Асеновград.
По думите на ръководителя на съветниците Драгомир Георгиев , сегашната техника е остаряла и извънредно ненадеждна. Затова ще бъдат отделени малко над 10 000 лв., които ще бъдат вложени в 120-ватов аудиопулт, четири броя тонколони, безжични микрофони, монтаж.
Други 11 000 лв. са заложени за закупуване на компютри и монитори за Общинска администрация. Близо 50 000 лв. са планувани да бъдат изхарчени и за поправки и асфалтиране на улици в Асеновград. Предложението за финансовите промени бе признато от локалния парламент с 21 гласа „ За “ и 11 „ Въздържал се “.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР