Общински куклен театър – Благоевград се включва в събитията на

...
Общински куклен театър – Благоевград се включва в събитията на
Коментари Харесай

Kуклен театър Благоевград се включва в нощ на музеите

Общински куклен спектакъл – Благоевград се включва в събитията на РИМ-Благоевград в интернационалната самодейност Европейска нощ на музеите със спектакъла „ Фолклорна магия от Пирин ”

„ Фолклорна магия от Пирин ” ще бъде показана в събота /14 май/ от 16 часа, в залата на кукления спектакъл (бивш Младежки дом). Това е театър, който на първо място изненадва с характер и невероятна фикция.Инициативата, в която Общински куклен спектакъл – Благоевград се включва, в отбелязването на нощта на музеите, с РИМ-Благоевград е за разпространение и поддръжка културните действия в града и района.

Адресът на представлението e както за деца, по този начин и за възрастни и ще е с вход свободен. Това е една история завсеки човек, който обича своите корени, вълнува се от своята история и се стреми да опази традициите на народа си. Такова е и посланието на постановъчния екип към всички фенове.

Постановката е без текст, нетипично, само че блестящо изразително зрелище. Актьорите пеят и свирят онлайн и ловко основават незабравими герои, употребявайки достоверни предмети от българския обичай на правилото на импровизация пред погледа на фена.

Жанрът „ фолклорна приказка ” подготвя към развихряне на човешката фикция до краен лимит, с цел да се придвижи фена в един непредвиден свят. На пръв взор всичко наподобява като на смешка, само че в действителностфолклорните детайли по този начин се съчетават на сцената, че се получава един синкретичен театър, бликащ от комизъм, само че в това време изпълнен със съществено подстрекателство. Една фолклорна магия оживява пред очите на публиката.

Записът на музиката е изработен със специфичното присъединяване на Берковската духова музика с аранжименти и на Росен Георгиев и Красимир Георгиев.

*Сезон 2021/2022 на “Общински куклен спектакъл – Благоевград ” се осъществя с поддръжката на Едногодишна стратегия за поддръжка на частни и професионални организации в региона на изкуствата на Национален фонд „Култура“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР