Общински имот да бъде обособен в площадка за временно съхранение

...
Общински имот да бъде обособен в площадка за временно съхранение
Коментари Харесай

Изоставени стари коли ще се събират на специален паркинг

Общински парцел да бъде самостоятелен в площадка за краткотрайно предпазване на излезли от приложимост коли. Това гласоподаваха на днешното си съвещание съветниците от ПК „ Собственост и стопанство “ към Общински съвет – Варна. Теренът с повърхност от 3 000 кв. метра се намира в Южна промишлена зона и ще се ръководи от Оперативна програма „ Паркинги и синя зона “, което извозва изоставените коли от улиците на града.

По силата на друго решение предприятието ще разполага с още един парцел от 1 200 кв. м, където ще бъде построена база за зареждане на 18 електрическия автомобил, обслужващи и контролиращи Синята зона във Варна. Теренът в Южна промишлена зона граничи с паркинга за погрешно паркирани моторни транспортни средства.

На днешното съвещание бе решено също да се дават работни пространства, ситуирани в постройките на районните кметства, за потребностите на Оперативна програма „ Транспорт и автоматизирана система за контролиране на уличното придвижване “. Това се постанова поради въвеждането напълно на автоматизирана билетна система и поради реализацията на отговорностите за създаване на пунктове за продажба и зареждане на електронни карти, се споделя в претекстовете на предлагането.

Общинските съветници дадоха също зелена светлина за увеличение на капитала на „ Специализираната болница по очни заболявания за интензивно лекуване “ – Варна със 122 505 лв.. Тази сума съставлява цената на отпуснатите от общинския бюджет средства за финансово излекуване на лечебното заведение и за закупуване на здравна инсталация.

На съвещанието бяха утвърдени също застрахователи за постройките и имуществото на Специализираната болница за лекуване на онкологични болести „ доктор Марко Антонов Марков ” и ДКЦ 4.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР