Общински горски дружества трябва да стопанисват горите, настоя Корнелия Нинова

...
Общински горски дружества трябва да стопанисват горите, настоя Корнелия Нинова
Коментари Харесай

БСП настоява общините да стопанисват горите

Общински горски сдружения би трябвало да стопанисват горите, настоя Корнелия Нинова в Харманли при представянето на претендента за кмет от " Българска социалистическа партия за България " Надежда Колева-Стойчева. " Проблемът с горите е доста мъчителен. Незаконната сеч е всекидневие и общинското сдружение е на загуба. Нашата политика е не да се дават на концесии богатствата на общините, а да има общински сдружения, които да ги стопанисват. Общинско ВИК, общинско сметосъбиране, общинско горско сдружение. Така всички доходи ще влизат в общината и ще стигат до вас под формата на обществени услуги ", разяснява Нинова.

Таксите за детските градини в община Павликени последователно ще бъдат намалявани до цялостното им отпадане, разгласи инж. Емануил Манолов, претендент за кмет от " Българска социалистическа партия за България ", пред служащи от локална компания. " Общината ще вкара и еднократна помощ при раждане на второ и трето дете. Условието за приемане ще бъде родителите да са здравно и обществено обезпечени, да не дължат локални налози и такси, да имат приключено главно обучение ", акцентира той. Инж. Манолов предлага и основаването на общинско звено " Сигурност ", посредством което да се опазва публичният ред в обитаемоте места.

Кандидатът за кмет на Кюстендил Здравко Милев ще сътвори Обществен съвет към кмета. Той пое ангажимент да предложения лондонски капиталов фонд, който да работи по съответни планове за благоустрояване и туризъм в общината.

Докато лечебните заведения са търговски сдружения, ще бъдат подчинени само на облагата, съобщи издигната от Българска социалистическа партия за кмет на Варна проф. Анелия Клисарова. " Варна заслужава да има детска болница. Трябва да обърнем внимание на детското и майчиното опазване на здравето. Въпреки положителните ни детски лекари, в града няма незабавни детски кревати. Трябва да се направи втори Спешен център в Аспарухово ", акцентира тя.

Винаги съм съм се стремял да оказвам нужната поддръжка на хората, които живеят в селата, тъй като животът там е по-труден по доста аргументи и считам, че всяко ръководство е длъжно да го прави, изясни доктор Емил Караиванов, който е претендент за нов мандат като кмет на община Асеновград. На среща в селата Избеглии и Бачково той акцентира значимостта на комуналното обслужване, транспортните връзки, поддържането и обновяването на общинската благосъстоятелност.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР