Общинската власт в партньорство с Общински Транспорт Русе ЕАД ще

...
Общинската власт в партньорство с Общински Транспорт Русе ЕАД ще
Коментари Харесай

И Русе иска нови електробуси за градския транспорт

Общинската власт в партньорство с " Общински Транспорт Русе " ЕАД ще кандидатства с планово предложение за закупуване на чисто нови електрически рейсове и тролейбуси за публичния превоз.
Това излиза наяве от предложение на кмета Пламен Стоилов, което ще бъде гласувано на идната сесия на Общински съвет – Русе и с което ще се кандидатства за финансиране посредством оперативна стратегия " Околна среда 2014 – 2020 година ".
Общо 11 са Общините, които са възможни бенефициенти по процедура " Мерки за адресиране на превоза като източник на замърсяване на атмосферния въздух " - Община Русе, Общините Столична, Бургас, Варна, Стара Загора, Плевен, Перник, Враца, Шумен, Сливен и Хасково.
Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за Община Русе е 39 млн. лева, с които да се закупят общо сред 30 и 40 новопроизведени електрически рейсове и тролейбуси.
Едно от изискванията по процедурата, е сдружението, което обслужва тролейбусния превоз на Русе, да е общинско. Благодарение на подхванатите през последните години дейности на русенската община по придобиване на сдружението, това изискване е изпълнено, което дава опция да се кандидатства за финансиране за възобновяване на тролейбусния парк на градския превоз.
Целта на локалната власт е възстановяване на качеството на атмосферния въздух посредством подмяна на остарелите и амортизирани транспортни средства с екологични такива, отговарящи на актуалните условия за сигурност и ресурсна успеваемост.
По-високата надеждност, улеснение и скорост на новите транспортни средства ще направят градския превоз по-безопасен и прелъстителен и ще доведат  до  понижаване на придвижването с персонални коли, което ще окаже спомагателен позитивен екологичен резултат, а точно понижаване равнищата на фини прахови частици и азотни оксиди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР