Общинската управа на Плевен да събере оферти за почистване на

...
Общинската управа на Плевен да събере оферти за почистване на
Коментари Харесай

Плевен ще наема фирма за почистване на мемориала „Майка България” от „шедьоврите” на улични „художници”

Общинската администрация на Плевен да събере предложения за разчистване на рисунките по мемориала „ Майка България ” от компании, които правят такива услуги. Това разпореди днес плевенският кмет Георг Спартански на седмичната оперативка на общинското управление.
„ Самият мемориал е противен като осъществяване. Но по този начин, както е нашарен сега, той наподобява на фон за филм на ужасите. Не можем да го оставим в този тип, тъй като идват туристи чужбина и гледат. И когато схванат, че това е „ Майка България ”, няма да си помислят нищо положително. Почистването на паметника е наша отговорност и би трябвало да го създадем ”, разяснява градоначалникът.
Той добави, че регионът към Паметника на успеха над Осман паша край река Вит също би трябвало да бъде измит през този месец, тъй като в този момент гледката там не е за хора със слаби сърца. „ Ще използваме наетите по краткотрайната трудова претовареност, когато бъдат назначени. Защото ние сме партиоти и веем флагове по 700 метра, само че когато би трябвало някой да отиде да почисти към мемориалите – там по-малко сме патриоти. Нали част от патриотизма е да не гледаш кочини към монументи! ”, сподели още Георг Спартански.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР