Общинската структура на ДПС в Хитрино напуска партията. Това съобщиха

...
Общинската структура на ДПС в Хитрино напуска партията. Това съобщиха
Коментари Харесай

Общинската структура на ДПС в Хитрино напуска партията

Общинската конструкция на Движение за права и свободи в Хитрино напуща партията. Това оповестиха представители на локалната конструкция на конференция, съобщи Дарик радио.

Общо 26 от 27-те членове на общинското партийно управление саподписали декларация по въпроса, която беше показана от Сабрия Таир - кмет на село Каменяк. Единственият, който не е подкрепил напускането, е общинският началник Севджан Акиф, сподели Таир.

Те са последвани и от 19 от 20-те структури по места в община Хитрино. Единствено структурата в село Длъжко не е подкрепила декларацията. 16 от 18 кмета на обитаеми места в общината също са подкрепили декларацията за овакантяване на редиците на Движението. Това са създали и 14 от 15 общински съветници в локалния парламент на Хитрино.

В декларацията си напусналите показват два съществени претекста. Единият е властническото ръководство от централно равнище, като прецизират, че листите за депутати се редят без тяхното единодушие и утвърждение. Вторият мотив е изключването от Движение за права и свободи на общинският кмет Нуридин Исмаил.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР