Общинската организация на СИБ – Мездра, носеща името на великомъченица

...
Общинската организация на СИБ – Мездра, носеща името на великомъченица
Коментари Харесай

Организацията на инвалидите в Мездра празнува имен ден

Общинската организация на СИБ – Мездра, носеща името на великомъченица Надежда, чества своя имен ден с празненство в ресторанта на хотел „ Родина “.
„ Лицата с увреждания сме особена порода хора – колкото повече животът ни мачка и слага трудности, толкоз повече ние се стремим да покажем на себе си и на света, че можем и би трябвало да устоим на всяка житейска стихия “, сподели в приветствието си ръководителят на организацията Камелия Петкова.
„ Да сме здрави, да сме същински и да се поддържаме “, бяха част от пожеланията на шефът на Общинският център за обществени услуги и действия Наталия Христова.
Кметът на община Мездра инж. Генади Събков поздрави присъстващите и изрази удовлетворение, че макар болесттите си, хората в организацията са задружни и измежду тях има мощен групов дух, който им дава мощ и сила. „ Радвам се, че намирате мотиви да се радостните “, показа той и сподели, че грижата от страна на общината е непрестанна, предоставена в границите на вероятното на всеки съгласно потребностите.
В община Мездра действат 6 сдружения на инвалидите с 890 членове.
Дейностите на Общинският център за обществени услуги и действия, включващ Клубовете на инвалида, Домът за остарели хора и Домашният обществен патронаж, са в основата на превръщането на община Мездра в обществена община. В осъществяване на провежданата в Общината обществена политика за интервала 2016-2019 година СИБ – Мездра е осъществил 4379 бр. устни съвещания, касаещи хората с увреждания, както и 7512 телефонни съвещания. На 2843-ма души е оказана помощ при сформиране на документи за обществена оценка и винетни стикери. Хората с увреждания са били част от девет надпревари от народен мащаб, при които са взели присъединяване 93-ма души. Организирани са 13 тържества и 49 пътувания в страната и чужбина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР