Общинската организация на Съюза на инвалидите отчете дейността си за

...
Общинската организация на Съюза на инвалидите отчете дейността си за
Коментари Харесай

Съюзът на инвалидите направи отчетно събрание

Общинската организация на Съюза на инвалидите регистрира активността си за 2017г. Събранието се състоя в салона на Общинския център за обществени услуги и действия / ОЦСУД/. Официални посетители на отчетното заседание бяха: кметът на Община Мездра инж. Генади Събков, госпожа Наталия Христова-общински консултант и госпожа Наталия Горанова-директор на ОЦСУД.
Председателят на общинската организация на съюза на инвалидите в Мездра госпожа Камелия Петкова показа обстоен отчет за активността на управителния съвет на структурата през м.г. Г-жа Петкова означи, че главната цел на управлението на организацията е интеграцията на членовете и поддръжка за справяне с ежедневните компликации. Председателят на мездренската организация на хората с увреждания изрече признателност към Общинска администрация и персонално на кмета, на шефа на ОЦСУД и Държавно стопанско предприятие, които постоянно оказват помощ в сложни моменти.
Г-жа Марияна Гаврилова рапортува за финансовото и организационно положение на организацията.
Кметът на Община Мездра изрече удовлетворението си от всеотдайността на управлението на локалната конструкция на инвалидите и ОЦСУД.
„ Ръководството на Общината прави всичко належащо за възстановяване на инфраструктурата. Нашата най-голяма инвестиция обаче е инвестицията в хора, които с душа и сърце са отдадени на идеята да ви бъдат от помощ. Последното, което направихме в тази посока бе закупуването на профилирания автомобил за превоз на трудноподвижни хора от общината. Това е единствено една дребна част от услугите, които считаме да предоставяме. Поставил съм задача да се разшири размерът грижи, които ви предлагаме. Това може да стане посредством картотекиране на проблемите ви и търсене на подобаващите решения, тъй като наша задача е да сме покрай вас.
Бъдете настоятелни в проявлението на проблемите си и бъдете сигурни, че ще използваме целия си потенциал, с цел да сме ви в помощ “, сподели инж. Събков.
Директорът на ОЦСУД –г-жа Наталия Горанова благодари на общинското управление за непрекъснатата поддръжка, ориентирана към подкрепяне на хората в потребност.
„ Благодарение на закупените два автомобила за потребностите на домашния обществен патронаж храната и помощта към хората стигат по-бързо. Тази година ще посетим всеки гражданин на Мездра в дома му, с цел да обобщим потребностите или просто да помогнем с човешки диалог и добра дума. Благодаря, че ви има. Търсете ни-насреща сме “, сподели госпожа Горанова.
Общинският Съветник –г-жа Наталия Христова, която работи интензивно за идентифицирането и решаването на проблемите на хората в потребност изрече признателност към екипа на инж. Събков за това, че употребява всяка опция за кандидатстване по обществени стратегии, а Общинският съвет постоянно утвърждава предложенията.
„ Благодаря на кмета и управленията на локалната организация на инвалидите и ОЦСУД, които наблюдават и вземат решение проблемите на хората с увреждания и са радетели за общуването с сензитивните хора в обществото “, сподели госпожа Христова.
На събранието бе признат докладите за осъществяване на бюджета на организацията за м.г. и беше одобри проектобюджетът за 2018г. Членовете на организацията взеха решение да се включат в Националния митинг на хората с увреждания, който ще се организира на 11 април пред постройката на Министерски съвет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР