Общинската комисия по организация и безопасност на движението е решила

...
Общинската комисия по организация и безопасност на движението е решила
Коментари Харесай

След тежка катастрофа с жертви община Русе ограничава скоростта на движение в участък от пътя

Общинската комисия по организация и сигурност на придвижването е решила през днешния ден да се ограничи скоростта в общинския сектор от пътя сред Русе и Мартен - от 80 на 50 км в час. Това съобщи през днешния ден шефът на общинската дирекция "Екология и превоз " в крайдунавския град Георги Игнатов.

Решението е взето след пътния случай преди два дни, при който починаха двама души, а други трима бяха тежко ранени.

Отделно, на две места по пътя сред Русе и Мартен има просеки, които водачите на камиони употребяват да създадат неразрешен противоположен завой. Така основават причина за произшествие. Това и една от хипотетичните аргументи за тежкия случай сред лек автомобил и камион. Отговорността за този пътен сектор е поделена - на общината и на Областното пътно ръководство. След като водачите не съблюдават пътните знаци, са подхванати дейности просеките да бъдат стеснени, с цел да не могат тежкотоварните коли да минават оттова.

Двама души са починали, а трима са тежко потърпевши при злополуката край Русе

По мотив на опашките от камиони, които изчакват да преминат Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост ", на пътя от Мартен към Русе, Игнатов изясни, че се оглеждат терени около интернационалния бул. "България " за построяването на общински буферен паркинг. Идеята е там да бъдат отклонявани тежкотоварните транспортните средства.

Поискана е и информация за броя на паркоместата, с които разполагат наличните все още тир-паркинги. Игнатов изясни, че концепцията е да се построи единна осведомителна система. Така камионите, които желаят да преминат "Дунав мост ", да не изчакват на опашка на пътя, а на паркингите.

Мерките ще бъдат разисквани и с представители на всички заинтригувани институции на среща, свикана от регионалния шеф на Русе през идната седмица
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР