Общинската избирателна комисия във Ветово е прекратила предсрочно пълномощията на

...
Общинската избирателна комисия във Ветово е прекратила предсрочно пълномощията на
Коментари Харесай

ОИК отстрани от длъжност кметa на град Ветово

Общинската изборна комисия във Ветово е прекратила предварително пълномощията на доктор Мехмед Мехмед като кмет на община Ветово и на Салих Салиев като кмет на село Смирненски. Причината е, че те не са прекратили активността на компаниите си, за което в ОИК са подадени сигнали. Това излиза наяве от решенията на ОИК-Ветово, оповестени на интернет страницата на комисията.

Според закона за локалното самоуправление и локалната администрация кмет не може да прави комерсиална активност или да бъде шеф в комерсиално сдружение.

Заместник-председателят на ОИК-Ветово, Йордан Дойчинов изясни, че доктор Мехмед не е извършил отчасти отговорностите си във връзка с две търговски предприятия, които има регистрирани, съобщи Българска телеграфна агенция. По отношение на едното не е уведомил ОИК и не е подхванал дейности за преустановяване на активността в законоустановения едномесечен период, а по другото - не е уведомил ОИК и ръководителя на Общинския съвет във Ветово, само че е трансферирал собствеността на сдружението.

Сигнал за пазаруване на гласове във Ветово

Д-р Мехмед Мехмед разяснява, че ще апелира в Административния съд решението на ОИК-Ветово, като ще изиска и прекъсване на предварителното му осъществяване. Той изясни, че е подхванал дейности по изтриване на компанията си още на 25 ноември предходната година, като по думите му е спазил едномесечния период съгласно условието на закона. Според Мехмед това е офанзива против него. По думите му тази неприятна обстановка ще вкара общината в една неустановеност, защото следва да се одобри и нейния бюджет.

Дойчинов сподели още, че следва един от заместник-кметовете на Ветово да бъде определен за краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на общината. Решенията на ОИК могат да бъдат обжалвани в седемдневен период пред Административния съд в Русе.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР