Общинската избирателна комисия в София отказа да регистрира за участие

...
Общинската избирателна комисия в София отказа да регистрира за участие
Коментари Харесай

Избирателната комисия отказа за регистрира Иванчева за изборите

Общинската изборна комисия в София отхвърли да записва за присъединяване в локалните избори през октомври Десислава Иванчева, демонстрира решение на комисията от през вчерашния ден. Тя беше препоръчана за кмет от Политическа партия " Християндемократическа партия на България " за присъединяване в изборите за общински съветници и за кметове, планувани за 27.10.2019 година

Повод за отхвърли е постъпване на документите в 17:07 часа на 24 септември, в случай че срокът за това е изминал в 17 часа. В известието се показва, че след този час няма постъпили други оферти за регистрация на кандидатски листи. " Поради което комисията смята, не следва да толерира неспазването на преклузивните периоди по Изборния кодекс, както и че всички участници в изборния развой следва да бъдат равнопоставени и третирани еднообразно ", е формалната позиция на комисията.

Като различен проблем се показва, че част от документите не са били структурирани в EXCEL, каквото е условието.

В края на май Иванчева взе участие като самостоятелен претендент в изборите за Европейски парламент и завоюва 1.55% от гласовете, изпреварвайки парламентарно показани и участващи в ръководещата коалиция партии като " Атака " и НФСБ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР