Общинската избирателна комисия в Пловдив гласува оставката на кмета на

...
Общинската избирателна комисия в Пловдив гласува оставката на кмета на
Коментари Харесай

Общинската избирателна комисия с важно решение за скандалния кмет Ральо Ралев

Общинската изборна комисия в Пловдив гласоподава оставката на кмета на „ Северен” Ральо Ралев на свое съвещание. От 29-те членове на комисията единствено един е дал своя вот с изключително мнение, а всички други със „ За” предварителното преустановяване на пълномощията на районния кмет.

След признатото решение, Общинският съвет в Пловдив ще би трябвало да се събере изключително с единствена точка – избиране на титуляр за поста на кмета, до встъпването в служба на новия областен кмет.

Сесията ще се организира във вторник, а всичко би трябвало да завърши за минути. Всеки един от съветници въпреки всичко може да предложи собствен претендент, който да заеме поста за по-малко от месец, написа "Трафик ".

Припомняме, че Ралев изкара повече от 3 месеца в ареста, откакто бе задържан на 30 май. В началото на септември той излезе от ареста против 150 хиляди лв. гаранция.

Той бе арестуван по обвиняване в корупция. Според прокуратурата строителен бизнесмен в Пловдив бил изнудван за 60 000 лв., с цел да му бъде издадено строително позволение от регион Северен. Заедно с Ралев бе задържан и медиаторът, който е получил белязаните пари - карловският предприемач Иван Делевски.

ОИК гласоподава още едно решение през днешния ден – заличаването на претендента за общински консултант от ДОСТ Петър Илиев, който почина в тежката злополука на бул. „ Марица” на 29 септември. Името му към този момент не участва измежду претендентите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР