Общинската избирателна комисия в Криводол е проверила жалба за контролиран

...
Общинската избирателна комисия в Криводол е проверила жалба за контролиран
Коментари Харесай

Провериха сигнал за контролиран вот в Криводол

Общинската изборна комисия в Криводол е проверила тъжба за следен избор на втория тур на локалните избори, научи BulNews.bg.
На е-поща на комисията е постъпил сигнал от жителя Красимир Борисов Милков. Той твърди, че в изборна секция в града отрязъкът с номера на бюлетината не се пуска навреме в съответната урна, а се съхранява от члена на секциионната комисия. Гражданинът твърди, че на излизане от секцията направил забележка на служителя, който едвам тогава го е пуснал в кутията с изрезки и по негово мнение по този начин се управлява вотът на гласоподавателя.
Своевременно ОИК беше известена от ръководителя на въпросната секция за създалата се обстановка. При направената инспекция на място членовете разясняват, че фактическото положение не се припокрива с изказванията на Красимир Милков. При откъсването на отрязъка след слагането на втория щемпел членът на СИК първо подава готовата бюлетина за стартиране в урната и по-късно сгъва отрязъка и го пуска в кутията за изрезки. Съгласно методическите инструкции на ЦИК процедурата по гласоподаване е спазена, бюлетината не е разтворена и дейностите на членовете на СИК не дават опция вотът да бъде следен.
По тази причина жалбата е оставена без почитание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР