Общинската избирателна комисия (ОИК) в София взе решение на всички

...
Общинската избирателна комисия (ОИК) в София взе решение на всички
Коментари Харесай

Прецедент: ОИК София бойкотира решението на ЦИК

Общинската изборна комисия (ОИК) в София взе решение на всички над 1650 секционни изборни комисии в София да бъдат предадени и материалите, свързани с машинното гласоподаване - ролки хартия, пликове за флаш памети, протоколи и други.

ОИК е осведомена с решението на ЦИК да се анулира гласуването с машини, само че счита, че то е ненапълно и същото предстои на обжалване, не е влезнало в действие и по тази причина не поражда дейности.

От общинската комисия се стимулират да предават на секционните комисии материалите за машинно гласоподаване и с осъществена от тях служебна инспекция на формалната страница на Министерство на електронното ръководство, където е налично и оповестено решение на министерството, с което се удостоверява сходството на машините.

Председателят на ОИК София Полина Витанова удостовери пред БНР за взетото решение.

" Точно по този начин! И книжата, свързани с машинното гласоподаване, защото Централна изборна комисия не ни е оказала да не предаваме книжата; тя не си е изменила решението, с което е приела методическите инструкции и няма никакво следващо писмо. Извинявайте, откакто видяхме след половин час, че сертифицира софтуера, ние знаем ли до на следващия ден сутринта или на следващия ден на обяд какво ще се случи. И запитвам аз, в случай че ние сме предали ролките за машинно гласоподаване и няма машини за гласоподаване, ще се създаде ли машинно гласоподаване в София ", сподели Витанова.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР