Общинската и районните администрации на Столична община преминават изцяло към

...
Общинската и районните администрации на Столична община преминават изцяло към
Коментари Харесай

Столична община преминава изцяло към Единния модел на е-административни услуги

Общинската и районните администрации на Столична община минават напълно към Единния модел за заявяване, възнаграждение и даване на електронни административни услуги. Това оповестиха от пресцентъра на Столичната община. Столична община се включва в портала, поддържан от държавна организация „ Електронно ръководство “, участвайки интензивно в  междуинституционалния разговор. От юни 2020 година, когато Столична община се включи към Единния модел, досега се усилване на интереса и използването му за заявяване на електронни услуги.

Към момента Столичната община е предоставила за интеграция всички електронни услуги, които дава, като поетапно прибавя и нови. През предходната година е регистриран над 100% растеж на потреблението на електронните услуги през портала на Столична община по отношение на 2020-а.

Чрез Единния модел, жителите и бизнеса имат опция да декларират, заплащат и получават електронни административни услуги и информация, обвързвана с тях, както на общинско, по този начин и на национално равнище. Чрез портала се реализират стратегическите цели на електронното ръководство като даване на електронни административни услуги „ от начало до край “, еднократно събиране и основаване на данни (Once Only) и насочено към потребителя обслужване посредством интензивно потребление на електронни услуги.

Гражданите и юридическите лица могат да употребяват Единния модел, както непосредствено на уеб страницата на ДАЕУ, по този начин и посредством Електронния портал на Столична община в секция „ Услуги “, където с изключение на електронно подаване, потребителите могат да видят описанието на всяка услуга, методите на подаване, възнаграждение и приемане.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР