Общинската и областната организация на БСП-Перник подкрепят ръководството да се

...
Общинската и областната организация на БСП-Перник подкрепят ръководството да се
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Поех ангажимент към перничани, ще го изпълня докрай

Общинската и регионалната организация на БСП-Перник поддържат управлението да се търси отговорност за рецесията в Перник и приканиха за митинги

На 29 декември организирахме среща с поданици на Перник, общински съветници, кметове на обитаеми места и обсъдихме спешната обстановка.

Тогава бях упълномощена от тях да желая среща с основния прокурор, да потърся информация- води ли се следствие за рецесията в Перник.

Хората желаеха да се поеме отговорност и отговорните да бъдат разследвани. Поех този ангажимент и от тяхно име желаех срещата с Иван Гешев, като се ангажирах след нея да се върна назад и да дам информация. Както знаете, през днешния ден тази среща беше анулирана. Това е работа на основния прокурор.

Той преценя с кого да се среща и с кого не. Нашата работа по искане на жителите на Перник е да търсим истината и да търсим правдивост. Затова след анулацията на срещата зададох въпросите от името на перничани документално до основния прокурор.

Те са: Има ли формирани досъдебни производства по отношение на водната рецесия в Перник, в случай че има такива, против кои длъжностни лица са те и по кой член на Наказателен кодекс?

Води ли се следствие по контракта за ремонт на стената на бент. „ Студена “ на стойност 32 млн. лева? Когато получа отговор, ще уведомя перничани.

Ще диря истината и справедливостта до дъно.

Упорито и непрестанно сме алармирали ръководещите и сме давали опция по какъв начин да се реши въпросът. Това, че те се считат за самодостатъчни, си е техен проблем. Манипулацията и внушенията, че Българска социалистическа партия яха митинга, че този избор на съмнение не е необходим- показват единствено едно: боязън и терзание от създалата се обстановка и опит да се потушава напрежението.

Благодаря на общинската и регионалната организация на Българска социалистическа партия и на общинските съветници за поддръжката им в напъните ни да търсим политическа и наказателна отговорност от отговорните за това положение.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР