Общинската болница в Каварна е на практика във фалит. Със

...
Общинската болница в Каварна е на практика във фалит. Със
Коментари Харесай

Болницата в Каварна е пред фалит, взаимни обвинения кой е виновен

Общинската болница в Каварна е на процедура във банкрут. Със отговорности от над 700 000 лв., с неполучени заплати от 4 месеца, нещата наподобяват доста зле.
Според ръководителя на Общинския съвет в града Йордан Стоянов, до тази обстановка се стигнало след „ партийно, другарско предопределение ”. Пред Нова телевизия той упрекна въпросното „ предопределение ” в подписване с контракти. Човекът беше награден с депутатско място – приказвам за някогашния шеф Десислав Тасков, разясни Стоянов.
2000 лева месечно на юристконсулт, 1500 лева и повече на месец за защита – това бяха дадените от Стоянов образци за „ апетитни контракти ” от времето на Тасков.
Тече одит, той ще даде ясна визия какво е положението на болничното заведение, сподели новият ѝ шеф доктор Християн Зафиров.
За 3,5 години съм водил борба единствено за оцеляване на болничното заведение, отбрани се Тасков. Успях да изплатя всичко на лекарите и медицинските сестри, увери той. Според него, за юристконсулт и за защита е трябвало да има контракти, като той уточни условия на РЗИ за това. А за обвиняване за неизгодна реклама, доктор Тасков отвърна, че става въпрос за табелката на болничното заведение. Той не удостовери дали са дадени 15 000 лева, тъй като не си спомняше.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР