Общинска комисия от 17 души инспектира днес стадион Христо Ботев“

...
Общинска комисия от 17 души инспектира днес стадион Христо Ботев“
Коментари Харесай

В Пловдив: Общинска комисия инспектира „Колежа“

Общинска комисия от 17 души инспектира през днешния ден стадион „ Христо Ботев “ в Пловдив.

Комисията е назначена по заповед на кмета на града Здравко Димитров и задачата й е да подсигурява за качеството на строителството на оборудването.

Председател е заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков, а в състава й влизат външни специалисти, представители на фирмата-строител на стадиона, вложителят, авторски и строителен контрол, както и членове на Сдружение „ ПФК Ботев “.

Участниците в комисията посетиха през днешния ден спортното оборудване и не откриха съществени забележки по качеството на строителството.

В момента на „ Колежа “ има над 200 служащи, които работят по завършването на четирите трибуни, като към този момент е почнало и слагането на осветлението на стадиона.

„ Не видяхме фрапантни забележки по строителството. Радвам се, че всички гледаме в една посока, което е гаранция, че обектът ще се случи. Искам да благодаря на изпълнителя, на подизпълнителите, на общинските съветници, както и на всички забъркани в този величествен план. Няма община в България, която през последните 30 – 40 години да е построила сходен стадион. С помощта на страната ние ще сме първите. Възлагателното писмо към строителя е работа на комисията и на съвещанието другата седмица би трябвало да бъде взето решението за неговото сключване. Оптимист съм, че стадионът ще стане и се надявам да се случи в период “, съобщи Георги Титюков след инспекцията.

Както стана известно при започване на седмицата, задачата на строителя е стадионът да бъде приключен до 31 март, с цел да може да бъде въведен в употреба доникъде на месец април и мачът сред Ботев (Пловдив) и Левски в края на април да се организира на „ Колежа “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР