Общинска комисия от 17 души инспектира днес стадион Христо Ботев

...
Общинска комисия от 17 души инспектира днес стадион Христо Ботев
Коментари Харесай

Общинска комисия инспектира стадион Христо Ботев

Общинска комисия от 17 души инспектира през днешния ден стадион " Христо Ботев " в Пловдив. Комисията е назначена по заповед на кмета на града Здравко Димитров и задачата ѝ е да подсигурява за качеството на строителството на оборудването.

Председател е заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков, а в състава ѝ влизат външни специалисти, представители на фирмата-строител на стадиона, вложителят, авторски и строителен контрол, както и членове на Сдружение " ПФК Ботев ".

Участниците в комисията посетиха през днешния ден спортното оборудване и не откриха съществени забележки по качеството на строителството. В момента на " Колежа " има над 200 служащи, които работят по завършването на четирите трибуни, като към този момент е почнало и слагането на осветлението на стадиона.
 Кметът на Пловдив: Предплатили сме всички 19 000 седалки за
Кметът на Пловдив: Предплатили сме всички 19 000 седалки за " Колежа "

" Дали сме възлагателно писмо "

" Не видяхме фрапантни забележки по строителството. Радвам се, че всички гледаме в една посока, което е гаранция, че обектът ще се случи. Искам да благодаря на изпълнителя, на подизпълнителите, на общинските съветници, както и на всички забъркани в този величествен план. Няма община в България, която през последните 30 - 40 години да е построила сходен стадион. С помощта на страната ние ще сме първите. Възлагателното писмо към строителя е работа на комисията и на съвещанието другата седмица би трябвало да бъде взето решението за неговото сключване. Оптимист съм, че стадионът ще стане и се надявам да се случи в период ", съобщи Георги Титюков след инспекцията.

Както стана известно при започване на седмицата, задачата на строителя е стадионът да бъде приключен до 31 март, с цел да може да бъде въведен в употреба доникъде на месец април и мачът сред Ботев (Пловдив) и Левски в края на април да се организира на " Колежа ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР