Общините в Турция ще започнат да продават храни на ниски

...
Общините в Турция ще започнат да продават храни на ниски
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще започне да продава храни на ниски цени

Общините в Турция ще стартират да продават храни на ниски цени, с цел да конкурират бързорастящите цени в супермаркетите и магазините за хранителни артикули, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган през днешния ден, взимайки на прицел хипотетични спекуланти, оповестява ДПА.

Ако някои хора /спекулират с цените/ в супермаркетите или на други места, нашите общини ще стартират да продават хранителни артикули, сподели Ердоган на протест в границите на предизборната акция в централноанадолския град Сивас, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ние ще пуснем там артикули на най-ниски цени, добави Ердоган.

В Турция ще се произведат локални избори на 31 март и положението на стопанската система, по-специално високата инфлация, остава един от главните въпроси за гласоподавателите.

Инфлацията на годишна база през 2018 година остана над 20 %, като най-голямо е годишното нарастване на цените за питателните артикули - 30,97 %, заяви в понеделник Турският статистически институт.

Според данни на статистическия институт цените на чушките и патладжаните - съществени зеленчуци, употребявани от турските семейства, са скочили с над 80 % през януари спрямо предходния месец.

Ердоган упрекна през днешния ден спекуланти в комерсиалната мрежа, че се пробват да подкопаят неговото държавно управление. " Джордж, Ханс желаят да ни нанесат удар и тези хора им оказват помощ ", сподели президентът, като употребява западни имена, визирайки задгранични сили.

Турският министър на финансите и хазната Берат Албайрак, който е шурей на Ердоган, отиде още по-далеч, като приказва в сряда за " хранителен тероризъм ".

Общините в началото ще стартират продажби по цени на едро в Истанбул и Анкара, започвайки от идната седмица, сподели Албайрак.

Правителството е активизирало инспекциите в огромните магазини за хранителни артикули, а общинската полиция глобява магазини и супермаркети за надути цени, оповестиха турски медии тази седмица.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР