Общините от северната част на Гърция искат да се проведе

...
Общините от северната част на Гърция искат да се проведе
Коментари Харесай

Северна Гърция иска референдум за името на Македония

Общините от северната част на Гърция желаят да се организира референдум в страната за контракта за името на Македония , „ с цел да се даде на жителите законното право да го одобрят или отхвърлят “.
По време на среща в Солун, проведена от районния съвет на региона Централна Македония, в наличието на кметове и представители на локалните общински препоръки, на представители на духовенството и висшите образователни заведения, е призната резолюция, която ще бъде показана на гръцкото държавно управление и политически партии, предава македонският „ Фокус “.
В резолюцията се твърди, че договорът за името от 17 юни съставлява дипломатическо и национално проваляне и е нездравословен за ползите и бъдещето на страната и на гръцките жители.
Местните управляващи от гръцката област Македония оповестяват, че не са съгласни с контракта и приканват държавното управление да организира референдум, „ с цел да се даде на жителите законното право да одобряват или отхвърлят този контракт, който се отнася до значим народен въпрос, до историята и културата на Гърция “, съобщи Фокус.
На съвещанието са взели участие 258 представители на локалната власт от Северна Гърция, 15 митрополити и 90 представители на разнообразни институции. Към събралите се обърнаха префектът на района Централна Македония Апостолос Цицикостас и представителят на Централния съюза на общините в Гърция Георгиос Патулис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР