Общините Монтана и Моцацей – Румъния, ще работят заедно за

...
Общините Монтана и Моцацей – Румъния, ще работят заедно за
Коментари Харесай

Монтана си сътрудничи с румънска община за защита при бедствия

Общините Монтана и Моцацей – Румъния, ще работят дружно за ръководство на риска и попречване на бедствия. Това заяви през днешния ден кметът на Монтана Златко Живков и зам.-кметът на Моцацей Бубиян Барбулеску. Това е първият план за двете общини по европейската стратегия за трансгранично съдействие INTERREG V-A България – Румъния 2014 – 2020.
Общият бюджет на плана е близо 774 хиляди евро, като от тях 421 хиляди ще усвои община Монтана, а 353 хиляди евро – община Моцацей.
В рамките на плана, с краен период февруари 2020, ще бъде направено управление за подготовка на жителите при бедствия. За Монтана ще бъде закупен багер-товарач, избавителна платформа – вишка, екскаватор с хидравличен кран, два пикапа, два мини челни товарача и трактор с ремарке.
Община Моцацей се намира на 20 километра от румънския град Калафат, част е от окръг Долж. Населението на общината е 7 хиляди поданици. Районът е аграрни, през него минава река Баласан и трасето на интернационален път Е 79.
Българската и румънската общини имат сродни проблеми в предварителната защита на и ръководството на риска – почистването на речните корита и честите полски пожари в летните месеци.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР