Общините Казанлък и Павел баня ще работят в търсене на

...
Общините Казанлък и Павел баня ще работят в търсене на
Коментари Харесай

Казанлък и Павел баня ще работят в подкрепа на казанлъшката болница 

Общините Казанлък и Павел баня ще работят в търсене на повече благоприятни условия в поддръжка на Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) “Д-р Христо Стамболски “ в Града на розите. Това стана ясно на днешната среща сред кмета на Казанлък Галина Стоянова и на Павел баня Иса Бесоолу, инициирана от казанлъшкия градоначалник, оповестяват от пресцентъра на общинската администрация. На нея Стоянова разгласи, че ще се срещне и с кметове и техните екипи от други прилежащи общини, чиито поданици употребяват здравните услуги на болничното заведение. На срещите тя ще потърси по-широка финансова поддръжка, с цел да се резервира високото равнище на грижи, експерти и съоръжение в МБАЛ “Д-р Христо Стамболски “, и са част от ограниченията за осъществяване на по-социална политика в третия си мандат. 
Д-р Кети Маналова, шеф на болничното заведение, също беше на срещата, в която участваха и заместник-кметът по филантропични политики на Казанлък Ахмед Мехмед и сътрудника му от Павел баня Йорданка Енева, и срещна участниците опциите й, с финансовото й положение и с най-важните проблеми за решение.
„ Казанлъшката болница стои много стабилно измежду общинските лечебни заведения на здравния пазар в страната, с положителни експерти “, означи доктор Маналова и акцентира стабилната роля на болничното заведение в района. Тя обаче означи, че от извънредно значение за здравето на всички, живеещи в района, е да се  резервира равнището на работа на експертите в нея и непрекъснатата нужда от модернизацията й. Казанлъшката болница годишно приема повече от 11 хиляди поданици на пет общини - Казанлък, Павел баня, Мъглиж, Гурково и Николаево. 6800 са жителите на община Казанлък, минали през лечебното заведение през 2019 година, а 1100 от община Павел баня. 
„ Ще помогнем на болничното заведение “, увери Иса Бесоолу, който предложи да се създадат срещи и след приемането на общинските бюджети в двете общини, с цел да се прегледат съответни нужди на МБАЛ “Д-р Христо Стамболски “ и опциите за финансова помощ от община Павел баня. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР