Общините и малките кметства продължават да поддържат коренно различни позиции

...
Общините и малките кметства продължават да поддържат коренно различни позиции
Коментари Харесай

Малките кметства и големите общини в сблъсък за парите от бюджета

Общините и дребните кметства не престават да поддържат радикално разнообразни позиции по противоречивия въпрос за бюджетното финансиране.

Това излиза наяве от известие на финансовото министерство във връзка среща на министър Кирил Ананиев с Националното съдружие на кметовете на кметства.

Повод за нея са измененията в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, импортиран в Народното събрание още през предходната година.

Проектът планува дребните обитаеми места да получават обезпечени пари от бюджета на общината. Изрично се регламентира обвързване за кмета на общината да обезпечава навреме през годината утвърдените пари по бюджетите на кметствата.

Освен това на кметовете на дребните селища се дава опция да вземат участие в комисиите за асортимент на претендентите и участниците, разглеждане и оценка на офертите и осъществяване на договаряния и разговор при провеждането на публични поръчки, в комисиите за въвеждане в употреба на градежите, както и при сформиране на актове и протоколи по време на строителството, когато обектите са на територията на кметствата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР