Общините да окажат съдействие в осигуряването на видеонаблюдение не само

...
Общините да окажат съдействие в осигуряването на видеонаблюдение не само
Коментари Харесай

Министър Маринов: Трябва видеонаблюдение за опазване на обществения ред

Общините да окажат подпомагане в обезпечаването на видеонаблюдение освен в градовете, а и в селата, като предварителна защита за запазване на публичния ред. Това е предложил вътрешният министър Младен Маринов на работна среща с общински кметове и полиция в регионалната администрация в Сливен.

Сливен е измежду областите с по-голямо етническо многообразие и е значимо във всички обитаеми места да се работи с общностите въз основата на разговора и на общите цели, е споделил министърът.

Общинските кметове от своя страна са създали оферти. Котленският кмет Коста Каранашев е отправил молба за обезпечаването на високопроходими коли за потребностите на полицията в планинската община Котел и за обезпечаването на по-голям полицейски състав. Новозагорският кмет Николай Грозев е декларирал, че общината има потребност от полицейска обходна двойка. Кметът на община Твърдица Атанас Атанасов е сложил акцент върху невъзможността локалните администрации да събират санкциите по формираните наказателни постановления за нарушавания на публичния ред. Общинските кметове са се обединили към концепцията на нарушителите да не се постанова само финансова глоба, а и да бъдат задължавани да положат публично потребен труд.

Представители на локалните администрации са изразили подготвеност да закупят със лични средства и да дават на пътната полиция механически средства за инспекция на водачите за приложимост на алкохол и опиати. Кметове на села от община Сливен са изразили паника от противозаконните съжителства с малолетни и малолетни и са настояли за нормативни промени, защото санкциите, заложени в механизма за връщането на учениците в учебно заведение, не дават упования резултат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР