Общини от цялата страна ще имат възможност да станат част

...
Общини от цялата страна ще имат възможност да станат част
Коментари Харесай

Нестле за Живей Активно! 2019 дава началото на мащабен конкурс

Общини от цялата страна ще имат опция да станат част от самодейността онлайн на 23-ти юни

През актуалната година в границите на най-голямата самодейност за уравновесено хранене и деен метод на живот – Нестле за Живей Активно!, ще се организира народен конкурс измежду българските общини. Неговата цел е да стимулира от ден на ден хора от цялата страна да водят деен метод на живот и да се хранят уравновесено, както и да поддържа напъните на локалните управляващи в тази посока. В състезанието „ Нестле за Живей Активно! 2019 “ могат да се включат всички общини в страната, които са изпратили своето заявление за присъединяване до 07.06.2019 година

На 23.06.2019 година всяка община, която е изявила предпочитание за присъединяване, би трябвало да провежда особено събитие, отдадено на спорта и уравновесеното хранене в границите на Нестле за Живей Активно!, както и да разпространява в медийното пространство своя празник. Участващите общини ще има опция да отпразнуват този ден по най-подходящия за тях метод и дружно с Нестле България да създадат първата крачка към едно по-добро бъдеще за българите. „ Вярваме, че най-важното нещо е хората да се хранят вярно и да водят деен метод на живот. Ако успеем да реализираме това с всеки един от нас, значи сме постигнали най-важната си цел “, показа Нели Ангелова, Директор Комуникации, Нестле Югоизточен пазар.

Като част от уговорката за възстановяване на питателните привички и поощряване на дейния метод на живот на българите Нестле България ще даде спонсорство на един от изпратените общински планове, който да предизвиква придвижването и уравновесеното хранене. Изпратените кандидатури ще бъдат прегледани и оценени по отношение на в началото заложени критерии от особено жури, формирано от представител на Министерство на младежта и спорта, представител на НСОРБ, двама посланици на Нестле за Живей Активно!, както и представител на Нестле България. Класираните на първите три места общини ще имат опция да показват своите планове на място и най-активната община ще получи финансиране на своя план.
 Повече информация за събитието и интензивностите може да бъде открита на Фейсбук страницата на Нестле за Живей Активно! и на www.jiveiaktivno.bg.

Повече за Нестле за Живей Активно!
През последните 13 години самодейността Нестле за Живей Активно! даде опция на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват дружно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се присъединили, измежду които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и доста други.

От старта на самодейността Нестле за Живей Активно! през 2006 година до момента, посланието за изгодите от повече придвижване и по-добра храна е достигнало непосредствено до над 350 000 българи. През 2018 година акцията закупи национално покритие и стимулира хиляди хора от цяла България да се движат повече, като сполучливо си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, специалисти и известни персони и реализира над 120 съпътстващи събития из цялата страна – в партньорство с Национално съдружие на общините.

Инициативата се организира под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с поддръжката на в. 24 часа, www.sportal.bg, www.iwoman.bg, www.dir.bg, списание „ Мениджър “ и БГ Радио.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР