Общини и болници масово разкриват телефонни линии за оказване на

...
Общини и болници масово разкриват телефонни линии за оказване на
Коментари Харесай

Общини и болници разкриват телефонни линии за психологическа помощ - slava.bg

Общини и лечебни заведения всеобщо разкриват телефонни линии за оказване на психическа помощ. Такъв е образецът, който ви демонстрираме от Велико Търново. В колцентъра към този момент има и психолог, който ще дежури на разкритите телефони всеки ден, съобщи Нова тв.

От началото на изключителното състояние колцентърът във великотърновската община работи всекидневно. „ Работим по 9 часа дневно и одобряваме позвънявания от жители, които се нуждаят от артикули от първа нужда. Съдействаме им за закупуване на ръкавици, маски, хранителни артикули “, сподели Даниел Бончев, началник на колцентъра в Община Велико Търново.

Ежедневно, към 20 възрастни великотърновци се възползват от безплатната услуга. Сред тях е 85-годишният Нанко Нанков. „ Мога единствено да съм удовлетворен и нищо повече. И да си заставам у дома “, показа той.

Освен за закупуване на артикули от първа нужда, от тази седмица колцентърът се грижи и психологичното здраве на великотърновци. Разкрити са още телефонни линии, на които дават отговор психолози. „ Всички са по-тревожни и несигурни, какво следва и по друг метод се приспособяват, към това което се случва. Нормален е страхът. Въпросът е да го овладеем на едно по-рационално равнище “, сподели психологът Милена Ангелова.

Конфиденциалността на проблемите и анонимността на хората, които имат потребност от психолог, е обезпечена.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР