Общината във Враца е установила, че голяма част от жилищните

...
Общината във Враца е установила, че голяма част от жилищните
Коментари Харесай

Болна баба, която ураганът във Враца едва не уби: По-добре сега да си отида, ще ми е по-добре!

Общината във Враца е открила, че огромна част от жилищните здания, потърпевши от ураганния вятър, нямат застраховки. Някои от покривите им са ремонтирани, без да има подписани контракти с компаниите, които да поемат гаранционната отговорност, оповестява Нова телевизия. Стихията разруши стъкла, отнесе покриви. Един от тях захвърли върху прилежащ блок. Събори комин върху терасата, а раздрани части изолираност имаше на всички места.

Ураганът рани трима души и едвам не би възрастен човек до момента в който спи. Таванът се срутил от горната страна му: „ Все едно, че бомба падна – таванът, всичко, и ме затрупа до тук. В леглото. Малко да е паднал по-настрани, да съм отпътувал “.

Така при дядо Ангел и болната на легло баба Вълка с вятъра пристигна и крайното обезсърчение. „ Какво ще се тревожа? Няма защо да се плаше. Да моце още в този момент – в този момент да си ида, ще ми е по-добре “, съобщи през сълзи болната жена.

Стихията с еукроти едвам след среднощ, само че заваля дъжд, който направи още повече бели в развалените домове. Най-тежко потърпевшите хора ще бъдат приютени в общинско жилище до момента в който фирма-дарител ремонтира домовете им.

Както БЛИЦ заяви вредите, които съботната стихия нанесе във Враца, възлизат на към 700 000 лв.. Това сочат резултатите от огледите досега.

Около 500 000 лв. ще са нужни, с цел да се възстановят публични здания и още 200 000 – за частни парцели.

По първични данни вятърът вилнял със скорост от над 110 км/ч.

Комисията, която оглежда вредите, ще изготви оценки, с цел да може да се кандидатства за разпределяне на помощ.

Осовено тежко е потърпевш Драматичният спектакъл във Враца.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР