Общината в Трекляно отпуска 10 хил. лева за неотложни ремонти

...
Общината в Трекляно отпуска 10 хил. лева за неотложни ремонти
Коментари Харесай

Община Трекляно отпуска 10 хил. лв. за ремонт на единственото училище в района

Общината в Трекляно отпуска 10 хиляди лв. за неотложни поправки по единственото учебно заведение в региона. То е със статут " предпазено " и в него учат възпитаници от първи до осми клас в смесени паралелки. Голяма част от учениците са ромчета от Кюстендил и живеят в Трекляно на седмичен интернат.

Сградата на учебното заведение в Трекляно, което е на 160 години, е голяма. Та се отоплява към момента на дърва с печки във всяка от класните стаи. Затова наложително всяко лято се чистят комините, което прави нает коминочистач. Въпреки оскъдния си бюджет общината м.г. съумяла да обезпечи замяна на дървената с PVC дограма, което дава резултат и обезпечава естествена температура в клас. Общината ще обезпечи и 20 кубика дърва за огрев на учебното заведение. 

Иначе ремонтите ще са незначителни - боядисване на коридори и тоалетните, както и подмазване и боядисване в общежитието. Всеки един възпитаник в треклянското учебно заведение коства на общинския бюджет по към 1 900 лв.,  като им е обезпечен обяд и вечера и по две закуски на ден през образователната година, споделиха финансисти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР